Wat houdt huiswerkcoaching in  volgens de aanpak van TOP s’cool?

Bij TOP s’cool staat plezier in leren voorop.  Plezier in leren ontwikkelen is cool.

TOP s’cool staat voor Talentvol, Optimaal, Persoonlijk je schoolloopbaan uitvoeren. Leerlingen starten met een individuele intake om hun studiekwaliteiten in kaart te brengen. Hun stijl van leren te onderzoeken en hun meest toegankelijke manier van geheugenopslag te ontdekken .

Deze gegevens vormen de basis voor een individueel begeleidingsplan. Tijdens het coachen van huiswerkplanning, leerstofbeheersing, projectuitvoering wordt steeds het accent gelegd op de kracht van elke individuele leerling om optimaal te leren studeren.

Op die manier wordt leren plezierig.

Hoe gaat het in zijn werk?

Leerlingen komen minimaal 2 keer per week gedurende een periode van 6 maanden of langer bij TOP s’cool in begeleiding. Deze frequentie en duur is nodig om effectieve vaardigheden aan te kunnen leren en in te laten slijpen. Als het begeleidingsplan duidelijk is dan vraagt het oefening om er vaardig in te worden en routine in te ontwikkelen.  Je leert deze effectieve leerstrategieën voor het leven. Het is gebleken dat leerlingen die zich deze vaardigheden eigen hebben gemaakt in hun verdere opleiding ook succesvol zijn. Je kunt ze dan je leven lang inzetten.

Marielle en Antje
Mariëlle de Jonge en Antje van Uden